CINĂ PRÂNZ

Budincă de quinoa cu broccoli și morcovi

O idee numai bună de a-i împrieteni pe prichindei cu legumele pe care nu le agreează atât de mult 😊 Noi am  servit-o la cină, dar o putem oferi micuților la oricare din mese fiind bogată în substanțe nutritive.

Quinoa o folosesc destul de des în alimentația celui mic fiind o proteina completă. O spăl bine sub jet de apă și o hidratez 2 ore în apă cu 1 – 2 linguri de zeamă de lămâie (pentru o absorbție mai bună a nutrientilor și o digestie mai ușoară).

Ingrediente:

◾ 2 linguri de quinoa

◾5 – 6 buchetele de broccoli

◾ 1 morcov

◾ 2 ouă

◾ 50 g cașcaval sau branza proaspătă pentru prichindei sub un an ◾ 3 linguri rase de făină

Mod de preparare:

Punem quinoa la fiert pentru 15 – 20 de minute, până când boabele se umflă și se desfac. După ce sa fiert o lăsăm la scurs și la racit puțin.

Gătim legumele la aburi sau le putem fierbe. Odată fierte le lăsăm la racit apoi le zdrobim cu o furculiță.

Într-un bol batem ouăle, adăugăm legumele, quinoa, făina, cașcavalul dat prin razătoare și mixăm până încorporăm bine toate ingredientele.

Punem compoziția în forme și le introducem în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Eu am ales sa o coc în forme de briose și mi-au ieșit 7 bucăți de această dimensiune. Puteți folosi orice altă formă pentru coacere 😊 Dacă vreți o cantitate mai mică puteți înjumătăți ingredientele.

Eu am păstrat 2 porții pentru Iustin și ce a rămas a servit mami la micul dejun 😊

Poftă bună!🤗

by Papa delicios

Rețete pentru pitici & inspirație pentru mămici