ARTICOLE

Renunțarea la scutec

Au trecut aproximativ două luni de când am hotărât că e cazul să abordăm acest proces și am zis că o să vă povestesc experiența omulețului meu.
Mi-am dat seama că ar fi timpul să înceapă să facă la oliță, când am observat că rămâne scutecul uscat mult timp, nu mai suporta scutecul și când încerca să-și dea pantalonii jos. (2 ani și 3 luni).

Am inceput să-i explic dacă nu mai vrea scutec, va fi nevoie să meargă la baie, apoi i-am arătat sertarul din care își poate alege ce chiloței vrea….

Pentru inceput îl duceam la baie la 2-3 ore și după fiecare masă și îi explicăm tot ce se întâmplă. A fost foarte încântat de faptul că  trăgea singur apa și avea acces la chiuvetă mai des. 😁


La început nu reușește să spună pipi sau caca, dar în momentul când are nevoie devine agitat, merge spre baie și încearcă să își dea pantalonii jos.
Au fost momente când nu voia să urce pe reductorul pentru wc și îi explicam că poate să facă la oliță.
Primele două săptămâni îi punem scutec la somnul de prânz, când ieșeam afară și pe timp de noapte.
Am observat că după somnul de prânz se trezea cu scutecul uscat, am hotărât să-i ofer încredere și nu am mai pus scutec.
Se  întâmpla ca după somn, de la pat până la baie să se scape puțin, dar îi spuneam că nu-i nimic, se curăță și sunt aici să te ajut.
Undeva la trei săptămâni aproximativ am scos scutecul și pe timp de noapte.

Pe timp de noapte are momente când nu se trezește până dimineață pentru a merge la toaleta, iar în nopțile când vrea să facă se trezește agitat și încearcă să își dea pantalonii jos.


La început au fost muulte accidente pe timp de zi, dar nu am plecat cu așteptări mărețe. Important era că observam o perseverență de la o zi la alta în direcția asta. Am știu că e un proces natural care durează și am respectat ritmul lui.

by Papa delicios

Rețete pentru pitici & inspirație pentru mămici