ARTICOLE

Nu mănâncă

Prichindei mofturoși când vine vorba de mâncare avem? Sau nu deschid gura, nu vor să mănânce nici din ce prefera ei mai mult? Sunt situații cu care e posbil să ne intersectăm, pentru că fiecare copil la un moment  și să ne întrebăm de ce, ce facem greșit, … ⠀
Voi lăsa mai jos niște sfaturi care la noi au funcționat și ne-au ajutat în acest proces.


PREPARATE VARIATE
Dacă observi că nu îi plac anumite legume, pregăteștele într-un mod diferit. De exemplu: nu-i place spanacul, il poți prepara făcând o brioșeă, paste, orez, tortilla sau îl combini cu legume pe care el le agrează.

NU-L FORȚĂM SĂ MĂNÂNCE
Dacă încercăm să-l forțăm să mănânce, creăm respingerea mâncării, frica și stresul complet inutile… S-ar putea pe viitor sa asocieze mancatul cu un chin de care va dori să scape cât mai repede. Încercăm să cream jocuri, găsind o modalitate ca mancatul să devină o activitate interesantă și plăcută.


MASA LUATĂ ÎN FAMILIE
Încercați să luați masa cu întreaga familie. Să vă bucurați de mâncare.

BOLI, ERUPȚIE DENTARĂ….
Se poate întampla ca refuzul mâncari să fie din cauza unele boli, cum ar fi o răceală de exemplu sau erupția dentara care ne dă mari bătai de cap.


GUSTĂRILE ÎNTRE MESE⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Încercam să evitam prăjiturelele sau alimentele non-hrănitoare. Pentru noi o alegere sănătoasă și mereu la îndemână sunt fructele sau alte chestii pe care le putem face în casă. Cu siguranta obiceiurile sănătoase se deprind de acasa și au nevoie de intervenția noastră pentru a exista un echilibru.

SĂ NU II COMPARĂM CU ALȚI COPII
Poate uneori ne este greu să nu ii comparăm cu alți copii, dar fiecare copil este o ființă diferită. Dacă nu mănâncă la o masă, cu siguranță urmatoare masă sau zi va fi  mai bună. Sau dacă a început să refuze un aliment, nu e cazul să ne facem griji, trec prin perioade în care descoperă gusturi, arome, culori,texturi….


LOCUL ÎN CARE LUĂM MASA
Trebuie sa fie confortabil, stabil, să le ofere libertate, să se simtă în siguranță.

Sunt pași mici…nu există soluții magice,  dar o mamă dispune de un întreg arsenal și cu siguranță  vor exista progrese ușore, constante și echilibrate.

by Papa delicios

Rețete pentru pitici & inspirație pentru mămici